Dhoma e sipërme e Parlamentit rus ndaloi hyrjen e diplomatëve britanikë në ndërtesën e Asamblesë Federale

Parlamenti rus, ilustrim / Foto: Arkivi i Free Press

Këshilli i Federatës Ruse (Dhoma e Lartë e Parlamentit) ka ndaluar hyrjen e diplomatëve britanikë, përfshirë ambasadorin, në ndërtesën e Parlamentit.

Kryetari i komitetit të punëve të jashtme të Këshillit të Federatës, Grigory Karasin, tha se vendimi ishte në përgjigje të një kufizimi të ngjashëm të vendosur ndaj diplomatëve rusë nga Britania.

“Vendimi është mjaft i thjeshtë, edhe pse i pakëndshëm. Megjithatë, situata e kërkonte. Vendi ynë duhet të tregojë vendosmëri, duke mbrojtur pozicionet dhe dinjitetin e tij”, shpjegoi ai.

Më 20 qershor, gazeta britanike The Guardian raportoi se qasja në ndërtesën e Parlamentit britanik ishte e ndaluar për diplomatët rusë për shkak të luftës në Ukrainë.

Video e ditës