Golferi Reed është paditur për shpifje dhe kërkon 750 milionë dollarë dëmshpërblim

EPA-EFE / ERIK S. PAK

Amerikani (32) ka paditur komentatorin televiziv Brandel Chamblee dhe median “Golf Channel” që e shpifën që në moshën 23-vjeçare.

Lojtari i golfit Patrick Reed (32) ka ngritur një padi për shpifje ku komentuesi televiziv Brandel Chamblee dhe media "Golf Channel" si të paditur, kërkojnë dëmshpërblim prej 750 milionë dollarësh të pabesueshëm.

Amerikani pretendon se komentatori dhe kanali televiziv e kanë shpifur që në moshën 23-vjeçare. Për shkak të komenteve negative, ai dyshohet se ka humbur shumë sponsorë dhe mbështetës, vuan nga ndjenjat jo miqësore të publikut ndaj tij, etj.

Reed është një fitues nëntë herë i turneve në PGA Tour, seria dominuese e botës së golfit.

Kohët e fundit, Reed, si disa lojtarë të tjerë të mirë, u largua nga PGA Tour dhe iu bashkua organizatës LIV Golf të Arabisë Saudite, e cila duket se dëshiron të marrë epërsinë botërore të sportit duke organizuar një seri konkurruese.

Kritika nga një komentues dhe nga mediat për këtë lëvizje të tij është arsyeja e kësaj padie.

Video e ditës