Gojo: Gjykata e Strasburgut shumë rrallë dëgjon çështje që lidhen me faljet

Foto: TV24 / printscreen

Avokati Aleksandër Gojo, i cili ka punuar në dhjetëra çështje në gjykatën e Strasburgut, tha në emisionin “24 Open” sonte se Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut, sipas të dhënave të tij, ka debatuar për falje vetëm në tetë raste.

Më 16 të këtij muaji, gjykata në Strasburg duhet të shpallë vendimin për faljet e dështuara të dhëna nga ish-presidenti i Maqedonisë. Gjorge Ivanov për të pandehurit në katër rastet e ish-SJO-së, përfshirë rastin e përgjimeve masive të qytetarëve, të cilat u zbuluan në të ashtuquajturën. “bomba” me biseda të përgjuara të regjistruara.

“(Gjykata) jo gjithmonë i ka trajtuar drejtpërdrejt rastet konkrete, këtë e bën vetëm në një rast Lexa kundër Sllovakisë dhe kjo çështje nuk do të jetë e lehtë për gjykatën. Ai do të marrë kontekstin më të gjerë të vetë fenomenit të faljes së njohur nga e kaluara. Ajo që kontestohet në këtë rast është nëse ato falje janë revokuar me kalimin e kohës dhe krijojnë problem rreth konceptit të sigurisë juridike”, thotë avokati Gojo.

Apeli në Strasburg për abolimin e Ivanovit është dorëzuar në vitin 2017 dhe në të thuhet se abolimi njëherë i dhënë nuk mund të revokohet. Nëse më 16 shkurt Gjykata e Strasburgut vendos në favor të kësaj teze, të gjithë të dënuarit duhet të lirohen.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës