Promovon humbjen e peshës, ul kolesterolin: Provoni këtë pije magjike
Karafili (Syzygium aromaticum) është një pemë tropikale nga e cila merret erëza duke tharë shkopinjtë e luleve.
Zakonisht përdoret si erëz, dhe në të kaluarën ishte përbërësi më i famshëm natyror për freskimin e frymëmarrjes. Megjithatë, efekti i karafilit është aq i fortë sa është përdorur gjerësisht si një ilaç natyral në shumë kultura, falë përbërjes së tij të pasur.
Përbërësi më i rëndësishëm i karafilit është sigurisht eugenoli, një përbërës organik me potencial të madh anti-inflamator. Këtu janë mineralet e shumta: kalciumi, magnezi, hekuri, bakri, fosfori, mangani, seleniumi, si dhe vitaminat C, B6, E, K, pastaj acidi folik, riboflavina, niacina…
Përdoret si një mjet për trajtimin e pagjumësisë dhe, në përgjithësi, për të përmirësuar cilësinë e gjumit, më pas për rregullimin e sheqerit në gjak, lehtësimin e të përzierave, trajtimin e inflamacionit të gojës dhe fytit, për dhimbjen e dhëmbëve… Kjo bimë njihet se ndihmon në funksionimin normal. të mëlçisë, si dhe ka një efekt analgjezik.
Megjithatë, ajo që shumë njerëz nuk e dinë është se karafili funksionon duke ulur kolesterolin dhe presionin e gjakut dhe duke përmirësuar funksionin dhe fleksibilitetin e arterieve, gjë që mund të zgjasë jetën.
Për shkak se karafili stimulon traktin tretës, forcon sistemin imunitar dhe përshpejton metabolizmin dhe qarkullimin, kështu që është një mënyrë e shkëlqyer natyrale për të stimuluar procesin e humbjes së peshës.
Ka shumë receta të dobishme me këtë erëz, dhe një nga më të preferuarat është uji me shtimin e karafilit.
Ujë me karafil
Përbërësit:
- 1,5 litra ujë (i ambalazhuar ose i filtruar)
- 5 gram karafil
përgatitja:
Hidhni karafilat në një shishe qelqi me ujë dhe më pas mbylleni. Lëreni në një vend të errët, në temperaturën e dhomës, për rreth pesë ditë.
Më pas mundeni, por nuk keni pse ta kulloni dhe pini 100 mililitra çdo mëngjes me stomakun bosh.