Gjukanoviq nuk heq dorë nga mandati – ai thotë se është koha për zgjedhje të reja, që partia e tij të kthehet në pushtet

Foto: EPA-EFE / BORIS PEJOVIC

Presidenti i Malit të Zi dhe kreu i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) Milo Gjukanoviç beson se është koha për zgjedhje të reja që Mali i Zi "të ketë një qeveri të përgjegjshme politikisht, kompetente".

Gjukanoviç në Plevlja, duke folur në ceremoninë e Këshillit Rinor të DPS-së në atë qytet, tha se kjo qeveri, e cila do të ribashkojë partinë e tij, "do të vazhdojë të udhëheqë Malin e Zi duke ndërtuar një shtet civil, duke përmirësuar marrëdhëniet ndëretnike dhe ndërfetare dhe duke arritur sistemet evropiane të vlerave”.

"Vetëm ata që janë të bindur se do të humbasin ikin nga zgjedhjet," tha Gjukanoviç.

Politikani shumëvjeçar malazez shkaktoi kohët e fundit një krizë të re politike në vend, duke refuzuar propozimin e shumicës parlamentare ish-diplomati duhet të zgjidhet si kryeministër i ri Miodrag Lekiq.

Ai i dorëzoi kryetarit të Kuvendit shumicën e ngushtë Danijela Gjuroviq 41 nënshkrime në mbështetje të propozimit para Parlamentit për inicimin e procedurës për të përcaktuar nëse Presidenti i Malit të Zi ka shkelur Kushtetutën, gjegjësisht një procedurë për shkarkimin e Gjukanoviqit, për shkak të refuzimit të propozimit për t'ia dorëzuar mandatin Lekiqit.

Refuzimi i propozimit Lekiç të jetë mandatarGjukanoviq i ka dërguar kryetarit të Kuvendit propozim për shkurtimin e mandatit të përbërjes së 27-të të Kuvendit, me çka do të zhvillohen zgjedhje të reja.

Video e ditës