Gjorçev propozon që MANU dhe UKIM t'i bashkohen debatit për Bullgarinë

Ish-ambasadori në Bullgari, Marjan Gjorcev, mendon se duhet të bëhet një debat i gjerë për mosmarrëveshjen me Bullgarinë, ku do të përfshihen edhe institucione të tjera të rëndësishme dhe individë nga vendi.

- Duhet të përfshihen MANU dhe UKIM dhe kjo të jetë përmes Kuvendit. Na duhet edhe Shoqata e Shkrimtarëve, njerëz që janë aktorë të rëndësishëm në shoqërinë maqedonase, tha Gjorcev në një dalje të ftuar në TV24, duke shtuar se Kushtetuta jonë e lejon këtë.

Ai shtoi se kjo duhet të jetë e ngjashme me situatën në Bullgari, ku u zhvillua një debat i gjerë shoqëror me përfshirjen e intelektualëve, Akademisë së Shkencave dhe mediave dhe u vendosën vija të kuqe me Maqedoninë.

- Duhet të flasim hapur dhe sinqerisht, tha Gjorçev gjatë paraqitjes së ftuar në emisionin “24 Analizë”.

Video e ditës