Gjorçe Petrovët ende presin që fëmijët e tyre të notojnë në pishinën e brendshme

Pishina e brendshme, Foto: Komuna Gjorce Petrov

Pishina e brendshme në shkollën fillore “Dimitar Pop Georgiev Berovski” filloi të ndërtohet në shkurt të vitit 2020, si një nga gjashtë pishinat e këtij lloji të ndërtuara nga Agjencia për Rini dhe Sport në bashkëpunim me pushtetin lokal, dhe sipas informacionet e fundit, punimet perfundimtare jane nderprere.nga performanca e tij.

E para pishinë e brendshme që filloi të ndërtohej në komunë Gorçe Petrov më shumë se dy vjet më parë gjithçka nuk ka përfunduar ende, megjithëse afati i mbylljes së projektit ishte 18 muaj. Sipas informacioneve të fundit, punimet përfundimtare të performancës së tij janë ndërprerë.

prindërit nxënësve që mësojnë në shkollat ​​fillore të kësaj komune, pyesin se çfarë po ndodh dhe deri ku është realizimi të projektit të shpallur.

- Pishina duhej të ishte gati në fund të vitit të kaluar, të paktën kështu mburreshin. Paradite do të ishte e destinuar për nxënësit e shkollave fillore, ndërsa pasdite do të kishte klube noti. Dhe sa larg është pishina, tani askush nuk thotë dhe nuk përmend asgjë. Unë kam dy fëmijë që dua t'i regjistroj në not dhe tani duhet t'i çoj në SC "Boris Trajkovski". Pritëm, shpresuam, por siç janë gjërat, duket se do të presim shumë – reagon Kristina nga Gjorçe Petrovi.

Pishina e brendshme në shkollën fillore “Dimitar Pop Georgiev Berovski” filloi të ndërtohet në shkurt të vitit 2020, si një nga gjashtë pishinat e brendshme të ndërtuara nga Agjencia për Rini dhe Sport në bashkëpunim me pushtetin lokal. Shpallja fillestare për hapjen e pishinës ishte për muajin nëntor të vitit të kaluar, së paku kështu bëri të ditur drejtori i Agjencisë Naumçe Mojsovski, i cili së bashku me ish-kryetarin e komunës Gjorçe Petrov një vit më parë kanë inspektuar punimet e ndërtimit të pishinës.

Mojsovski tha se pandemia ngadalësoi ritmin e punës, por që gjërat do të vazhdojnë sërish më intensivisht.

- Në fund të tetorit ose në fillim të nëntorit pishina do të përfundojë. Me këto përmasa të pishinës shpresoj të formojmë një klub noti në komunën e Gjorçe Petrovit. Do të jetë më mirë që ta përdorin më shumë fëmijë nga shkollat ​​- tha në atë kohë drejtori i AMC-së.

Tani, nga Agjencia për Rini dhe Sport nuk ka përgjigje tek pyetjet se sa është realizimi i ndërtimit të pishinës së brendshme dhe kur do t'i hapë dyert për studentët dhe rekreativistët nga bashkia.

Nga Bashkia Gorçe Petrov Gjithashtu për informacion më të detajuar mbi dinamikën e performancës në periudhën në vijim, referojuni AMC.

- Deri më tani është kryer një fazë karabine e mbyllur, dhe pjesa makinerike nuk është realizuar. Muret prej betoni, instalimet e kullimit dhe furnizimit nuk janë ndërtuar. Praktikisht, prekjet e fundit janë ndalur. Sipas informacioneve të fundit, pajisjet janë porositur, por ende nuk janë marrë – informacionet që kanë ata i ndajnë me komunën.

Objekti sportiv që po ndërtohet ka përmasa 20,40 × 30,35 metra dhe thellësi 0,9 deri në 1,4 metra. Sipas projektit, pishina parashikohet të ketë dhoma zhveshjeje dhe sistem ngrohje qendrore. Është planifikuar të jetë sipas të gjitha standardeve dhe të jetë efikase në energji dhe me kosto efektive.

Ndërtimi i pishinës është 38 milionë denarë.

Video e ditës