Gjorçepetrovët protestuan sot: Jo betonimit, jo ndërtimit të 30 objekteve!

Foto: Grupi në Facebook "Nashe Gjorce"

Të zhgënjyer që nuk është mbajtur seanca e jashtëzakonshme në të cilën është dashur të pezullohen pjesët e DUP S3 16 të Komunës së Gjorçe Petrovit, dhjetëra qytetarë të udhëhequr nga këshilltarët e LSDM-së në këshillin komunal protestuan me marshim paqësor sot në rr. mesdita në pjesën ku ndërtojnë ndërtesa shumëkatëshe.

 Nuk do të lejojmë ndërtimin e më shumë se 30 objekteve me lartësi deri në 20 kate! Nuk do të lejojmë ndryshim të strukturës demografike në komunën tonë! Kryetari Stojkoski dhe këshilltarët nga DPMNE punojnë në interes të mafies urbane, jo në interes të qytetarëve! Ata nuk do të kalojnë! – thanë qytetarët në protestë.

Foto: Grupi në Facebook "Nashe Gjorce"

Siç dihet, dje ishte caktuar seancë e jashtëzakonshme, por ajo nuk u mbajt pasi këshilltarët nga VMRO-DPMNE dhe koalicioni në Këshillin Komunal të Gjorçe Petrovit votuan kundër arsyetimit për mbajtjen e seancës urgjente, të cilën e kërkuan këshilltarët. nga LSDM dhe Levica.

E vetmja pikë e rendit të ditës në mbledhje ishte gjetja e propozimit për pezullimin e pjesëve të DUP S3 16, i cili u miratua më 17 shkurt në një seancë të jashtëzakonshme dhe parashikon ndërtimin e më shumë se 30 objekteve, më i larti me 21 kate, por edhe objektet e industrisë së lehtë dhe qendrat tregtare.

Sipas tyre, në atë zonë duhet të ketë shkollë, kopsht, gjelbërim dhe pallate jo më të larta se 9 kate.

Nisma kundër tërbimit urban përshëndeti projektin e gjelbër për Gjorçe Petrov

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës