Ковиokovi kurrë më në "Australian Open"? Ja sa duhet të paguajë!

Novak koyokovi do të ndjejë pasojat e dëbimit / Foto: EPA-EFE / JAMES ROSS

Dëbimi i Novak Gjokoviç i sjell atij një ndalim tre-vjeçar për të hyrë në Australi, që me shumë gjasa do të thotë se ai ka luajtur për herë të fundit në Australian Open vitin e kaluar. Kur të përfundojë dënimi, ai do të jetë 38 vjeç…

Askush nuk ka fituar më shumë Australian Open se ai. Këtë vit ai garoi për titullin jubilar të 10-të Grand Slam në Melburn, gjithsej 21 në karrierën e tij dhe do ta vendoste në krye të listës së përjetshme.

Megjithatë, nuk do ta shohim në Melburn këtë vit. Dmth pyetja është nëse ai do të luajë sërish në “tokën e kangurëve”. Dhe kjo është një humbje e madhe për atë turne.

Australia do ta deportojë sa më shpejt tenistin serb, i cili definitivisht nuk do të luajë në turneun e parë Grand Slam këtë vit, por deportimi ka pasoja edhe më të mëdha.

Kjo do të thotë se Novak nuk do të lejohet të hyjë në Australi për tre vjet (ka mundësi që kjo të mos ndodhë), dhe duke qenë se është 34 vjeç, pyetja është nëse ai do të luajë përsëri në Australian Open. Me këtë përfundim të procesit, u bë e ditur se tenisti serb do të përballojë të gjitha shpenzimet dhe do të duhet të paguajë një dëmshpërblim prej 500.000 mijë dollarësh.

Drama e Gjokoviqit filloi pas mbërritjes së tij në Melburn. Ai mbërriti në Australi me një përjashtim mjekësor nga vaksinimi. Pas kësaj i është hequr viza dhe është akomoduar në një hotel me emigrantë, disa prej të cilëve prej vitesh.

Gjokoviç: Jam jashtëzakonisht i zhgënjyer, por e respektoj vendimin

Gjokoviç apeloi dhe gjykata vendosi t'i kthejë vizën. Por Ministri australian Alex Hawke vendosi të përdorë kompetencat e tij sipas një neni të Ligjit të Migracionit dhe viza e Gjokoviçit iu hoq përsëri. Autoritetet australiane kanë nisur një hetim të ri për parregullsitë në certifikatat që Gjokoviç i bashkangjiti vizës së tij. Ai u ankua, por nuk funksionoi. Gjykata la në fuqi vetëm vendimin e ministrit australian.

Video e ditës