Gir pret zbatimin e reformave që do të na çojnë më shpejt në BE

Zbatimi i reformave që do të na çojnë më shpejt në Bashkimin Evropian dhe hapat që do të tregojnë përkushtimin real të Maqedonisë për të ardhmen evropiane, pret ambasadori evropian David Geer, i cili komentoi zgjedhjet që u mbajtën dhe tha se ishin të drejta dhe demokratike. Siç tha Gir, BE-ja do të bashkëpunojë me të gjithë aktorët politikë që do të ruajnë dhe çojnë përpara proceset e integrimit evropian në vend.

“Natyrisht, ka pasur zgjedhje demokratike dhe paqësore që do të rezultojnë me formimin e një qeverie të re. Ne në Bashkimin Evropian, natyrisht, do të dëshirojmë të punojmë me të gjithë ata që avancojnë rrugën e vendit drejt BE-së dhe integrimit në BE, duke zbatuar reformat dhe të gjithë hapat e nevojshëm që do ta sjellin vendin sa më shpejt në BE”, tha. David Gir.

I pyetur nga gazetarët nëse po bisedojnë me partitë dhe nëse do të avokojnë për integrimin e vendit në BE, Gir u përgjigj se janë në komunikim me të gjithë.

“Tani praktikisht të gjitha partitë politike gjatë fushatës zgjedhore vendosën një axhendë të qartë, një agjendë pro BE-së dhe besimi i tyre është se do ta çojnë vendin përpara drejt Bashkimit Evropian”, theksoi David Geer.

Ka disa pengesa në rrugën e Maqedonisë drejt Bashkimit Evropian. Përveç ndryshimeve kushtetuese me të cilat duhet të futim bullgarët në Kushtetutë, vendi duhet të bëjë reforma serioze, veçanërisht në drejtësi, por edhe të tregojë rezultate në luftën kundër krimit dhe korrupsionit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës