Gjermania dëshiron të shohë S. Maqedonia në BE sa më shpejt, i tha Steinmeier Kovaçevskit

Foto: Dimitar Kovacevski / Facebook

Kryeministri Dimitar Kovaçevski Qeveria ka mirëpritur sot Presidentin e Republikës Federale të Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier. Sipas njoftimit të qeverisë, në takim u shpreh “kënaqësia reciproke për marrëdhëniet e shkëlqyera bilaterale ndërmjet dy vendeve”, të cilat vitin e ardhshëm do të shënojnë 30 vjetorin e tyre, si dhe për mbështetjen e fuqishme që Maqedonia e Veriut merr nga Republika Federale e Gjermania për integrimin euroatlantik.

Presidenti Steinmeier deklaroi se Gjermania dëshiron ta shohë Maqedoninë e Veriut në Bashkimin Evropian sa më shpejt të jetë e mundur. Vendosmëria për të zbatuar reformat është thelbësore për të ruajtur demokracinë dhe vlerat evropiane. Në takim u konstatua bashkërisht se e gjithë mbështetja dhe përpjekjet e investuara nga të dy vendet, përfshirë edhe ndryshimet e ardhshme kushtetuese, janë në drejtim të sigurimit të një të ardhmeje evropiane për qytetarët, njoftoi shërbimi për shtyp qeveritar.

Në kuadër të vizitës së presidentit Steinmeier, në Qeveri është zhvilluar takimi bilateral i dy delegacioneve. Në emër të delegacionit qeveritar ishin të pranishëm zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi, zëvendëskryeministri për çështje evropiane Bojan Mariçiq, ministrja e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska dhe ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi.

Video e ditës