Gjermania mbështet plotësisht anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

Ambasadorja e Gjermanisë në Prishtinë, Jorn Rode tha se Berlini zyrtar e mbështet plotësisht Kosovën në synimin e saj për anëtarësim në Këshillin e Evropës (KE).

Deklarata e Rodes pasoi takimin e tij, së bashku me përfaqësuesit zyrtarë të Këshillit të Evropës që qëndrojnë në Prishtinë, me deputetë të Kuvendit të Kosovës.

“Ashtu si anëtarët e tjerë të Asamblesë Parlamentare të KE-së, unë theksova mbështetjen e plotë të Gjermanisë për Kosovën në synimin e saj për t'iu bashkuar KE-së”, ka shkruar Rode në faqen e tij në Twitter.

Ambasadori gjerman dhe delegacioni i Këshillit të Evropës janë takuar në Kuvendin e Kosovës me disa deputetë të partive në pushtet dhe opozitë.

Video e ditës