Georgievski: Thirrjet publike janë duke u zhvilluar për një grant deri në 10.000 euro për prodhuesit e ushqimit

Mbështetja për kantinat e vogla të verës në formën e granteve vazhdon edhe këtë vit. Suksesi i tyre, këtë vit 2023, do të pasqyrohet tek prodhuesit e vegjël ushqimorë.
Dy thirrje publike për dhënie të mbështetjes së pakthyeshme financiare deri në 10.000 euro për prodhuesit e vegjël të ushqimit me origjinë shtazore dhe joshtazore janë duke u zhvilluar, theksoi sot Goce Georgievski nga Komisioni për Bujqësi, Pylltari dhe Menaxhimin e Ujërave të LSDM-së.
- Pasuria jonë kombëtare, produktet tradicionale, përpunimi i frutave dhe perimeve, qumështi dhe produktet e mishit janë fokusi kryesor në mbështetjen e dhënë për ekonomitë bujqësore, të cilat regjistrohen ose regjistrohen në Regjistrin e mbajtur nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, për shitje me prag shtëpie. . Një mbështetje kaq e fortë për bizneset e vogla bujqësore nuk është parë kurrë më parë, tha ai.
Sipas Georgievskit, deri para disa vitesh në Regjistrin e prodhuesve të verës kishte vetëm rreth dyzet kantina.
Sot, vetëm dy vjet pasi bëmë ndryshimet në Ligjin për verërat dhe mundësuam regjistrimin e kantinave të vogla familjare, numri i kantinave të regjistruara është mbi 200. Meritën më të madhe për këtë e ka Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja, sepse kemi njohur potencialin. që e kanë vreshtarët tanë, dhe vitin e kaluar për herë të parë në historinë e Maqedonisë së pavarur u zbatua një program i veçantë për mbështetjen financiare të kantinave të vogla. Mbështetjen e tillë e kanë shfrytëzuar 59 kantina të vogla, me grante deri në 10.000 euro, shtoi Georgievski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës