Gencovska: Reagimi në Maqedoninë e Veriut është shqetësues

Teodora Gencovska
Teodora Gencovska / Foto: EPA-EFE / DUMITRU DORU

Reagimi në Maqedoninë e Veriut ndaj propozimit evropian për zhbllokimin e integrimeve evropiane të vendit është mjaft shqetësues për një vend demokratik, tha sot Ministri i Punëve të Jashtme. Teodora Gencovska në një koment për ngjarjet e fundit në vend.

Le t'u japim atyre mundësinë që t'i shpjegojnë komunitetit të tyre se çfarë është kjo paketë, tha Gençovska pas seancës së sotme të qeverisë bullgare në dorëheqje.

Siç njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Sofja, Gençovska theksoi se ajo që mund të bëhet nga pala bullgare është të mos spekulohet me informacione të publikuara në mediat në Maqedoninë e Veriut.

Sipas Gençovskës, qëndrimi bullgar është i qartë dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Bullgarisë respekton me përpikëri vendimin e Kuvendit Popullor Bullgar.

“Kolegët në Republikën e Maqedonisë së Veriut duhet të kalojnë një proces sipas procedurave dhe të shqyrtojnë dokumentet përmes qeverisë dhe parlamentit të tyre”, shtoi Gencovska.

Burimi: MIA

Dhuna hodhi njollë të zezë në idenë e protestës

Video e ditës