Një kënaqësi gastronomike nga duart e mjera të Bobe Jankoskës: Përzierje pastrami – kaçapuri, shkrirje e dy traditave në një pjatë të shijshme
Jovanka Jankoska Bobe, kush qëndron pas blogut bobesbakery.mk, Facebook и profili i instagramit, është një kreativ i vërtetë i kuzhinës – recetat e saj janë një kënaqësi si për sytë ashtu edhe për qiellzën.
Sot, Bobe ndan një recetë për një delikatesë të vërtetë maqedonase - pastrami/kaçapuri.
- Nëse dëshironi të befasoni familjen apo miqtë tuaj me diçka të re, por me përbërës të njohur dhe të preferuar, kjo recetë është një zgjedhje ideale. Sot bëra një variant të përzierjes së kuzhinës maqedonase dhe gjeorgjiane. E mora brumin dhe mishin nga pastrami maqedonas dhe i mbusha formën dhe kthesat me djathë si kaçapuri gjeorgjian. I kam bërë me mish derri, por sipas dëshirës mund të përgatiten edhe me mish - thotë Bobe.
Brumi për katër pastrami/kaçapuri kërkon përbërësit e mëposhtëm:
- 600 gram miell
– 250 ml ujë të vakët
- 1 lugë e vogël sheqer
- 2 lugë të mëdha vaj ulliri
– 2 lugë të vogla kripë
– gjysmë pako maja
Përbërës të tjerë:
- 600 gram mish të prerë në kubikë (të marinuar më parë me kripë, piper të kuq dhe vaj)
– 400 gram aidamer i grirë
- 4 vezë
përgatitja:
Përzieni majanë, 50 ml ujë të vakët, një lugë miell dhe sheqerin, lëreni majanë të aktivizohet. Më pas miellit i shtohet majaja, vaji i ullirit, kripa dhe uji dhe përzihet një brumë i butë. Kur brumi të jetë përzier mirë, mbulohet me një peshqir dhe lihet të vijë për 15 minuta. Brumi ndahet në katër pjesë të barabarta, për t'i bërë toptha që lihen për një orë të mbuluar me film ngjitës, të ngrihen dhe të zgjerohen. Vendosni një top brumi në një sipërfaqe të lyer me miell pa e gatuar. Me një okllai zhvillohet një kore në formë drejtkëndëshe. Më pas vendoset një e katërta e aidamerit të grirë në të dy skajet, mbyllen skajet, në mënyrë që aidameri të mbetet brenda rolesë, në fund bashkohen dy roletë dhe kthehen në mes njëri-tjetrit për të përfunduar, më pas formohen kaçapuritë, janë vendosen ne nje tave mbi leter furre. Në mes të secilit vendosim një të katërtën e mishit dhe i vendosim të piqen në letër në furrë të nxehur në 250 gradë. Pasi mishi është skuqur, pas 10-15 minutash, në çdo pastrami shtohen vezë të rrahura një nga një dhe kthehen edhe 5 minuta të tjera për të përfunduar zierjen, në mënyrë që brumi të skuqet mirë dhe veza të piqet. Ato shërbehen të ngrohta.
Gëzuar!