Kënaqësi gastronomike nga Diana Ivanoska: Krem supë me brokoli dhe lulelakër
Diana Ivanoska nga Tetova, me talentin e tij në ndërthurjen e shijeve, na çon në një udhëtim të jashtëzakonshëm gastronomik. Ivanoska qëndron prapa profilit në Instagram Dash of Spice dhe na zbulon sekretet e vogla të krijimit të magjisë nga shijet. Ajo filloi të ndajë recetat e saj me ndjekësit dhe miqtë e saj që nga fillimi i pandemisë.
Sot Diana ndan me ne një recetë për krem supë me brokoli dhe lulelakër.
'A ka ndonjë gjë më të mirë se supë e ngrohtë dhe kremoze në mot të ftohtë? Kjo supë është e thjeshtë dhe e lehtë dhe mund të bëhet fjalë për fjalë në 20 minuta. Për më tepër, është gjithashtu një version vegan i supës me krem. Në foto ka pak krem neutral për dekorim (opsionale), por vetë receta është e dobët”, shpjegon Diana.
Përbërësit:
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- Karrota 1
- 250 gr brokoli
- 400 g lulelakër
- 120 g patate
- Kub i supës me perime
- 800-900 ml ujë
- Sol
- Speca
- Majdanoz
- Melmesat nëse dëshironi
përgatitja:
Pritini perimet. Skuqini qepën, hudhrën dhe karrotën në një lugë vaj ulliri. Shtoni patatet, lulelakrën dhe brokolin dhe skuqini edhe pak.
E tretim kubin e lëngut në ujë dhe e shtojmë te perimet.
Ulni zjarrin, mbulojeni dhe ziejini për rreth 20 minuta ose derisa perimet të zbuten. Transferoni në një blender ose bëni pure supën me një blender dore.
E vendosim sërish në zjarr edhe për pak kohë. Provojeni dhe e rregulloni sipas dëshirës me piper ose një erëz tjetër. Nuk duhet shtuar kripë sepse kubiku i supës është i kripur.
Dekoroni me pak krem ulliri ose neutral. Është e dobët në vetvete. Mund të shtoni edhe fara kungulli, luledielli ose brusketa për krokante. Kënaquni!