Gashi: Asnjëherë nuk kemi thënë fjalë të këqija për këtë qeveri

Afrim Gashi
Afrim Gashi / Foto: Dragan Mitreski / Këndo i lirë

Lideri i Alternativës, Afrim Gashi, i cili sot me kryeministrin Zoran Zaev nënshkruan programin për hyrjen e partisë së tij në Qeveri, tha se asnjëherë nuk ka thënë fjalë të këqija për këtë kabinet qeveritar.

“Në fjalorin tonë dhe fjalorin tonë politik të komunikimit publik, as unë, as kryetari i Aleancës për Shqiptarët dhe as përfaqësuesit më të lartë të partive nuk do të gjejmë ndonjëherë ndonjë deklaratë zyrtare në të cilën të kemi përdorur fjalë të ashpra për qeverinë. Ne patëm vërejtjet tona. Nuk mendoj se qeveria që po hyjmë është perfekte. “Po të ishte, nuk do të ishte nevoja të ishim këtu”, tha Gashi pas nënshkrimit me Klubin e deputetëve.

Kryeministri Zoran Zaev tha se shumica është “garanci për sfidat me të cilat përballemi me konsultime dhe një qasje të ndershme që kemi bashkuar rreth një angazhimi të përbashkët për funksionimin e institucioneve me kapacitet të plotë”. Sipas tij, marrëveshja e arritur është një garanci që ata të kenë shumicën për të nisur bisedimet për anëtarësim në BE, për të gjetur zgjidhje me Bullgarinë, pandeminë COVID dhe krizën energjetike.

“Maqedonia ka nevojë për një qeveri që jep rezultate për qytetarët, jo zgjedhje”, tha kryeministri Zoran Zaev me rastin e nënshkrimit të marrëveshjes që Alternativa t'i bashkohet qeverisë.

Video e ditës