Gallup: Një përqindje më e madhe e bullgarëve nuk e miratojnë politikën e Rusisë

Sofje / Foto: MPB

Sipas një sondazhi nga Gallup International të kryera në disa vende, numri i qytetarëve bullgarë që nuk e mbështesin Rusinë është më i madh se i atyre që e mbështesin.

Sipas bullgarëve, Bashkimi Evropian mbetet superfuqia, politikat e së cilës konsiderohen si më stabilizueset për popullin bullgar.

Sipas korrespondentit të MIA-s nga Sofja, sipas pothuajse gjysmës së bullgarëve të anketuar (49%), politikat e BE-së i përkufizojnë si stabilizuese, 22% japin vlerësime mjaft negative për politikat ndërkombëtare të BE-së, ndërsa 29% e bullgarëve hezitojnë.

Qëndrimi për efektin e politikave të BE-së në Bullgari është afër mesatares evropiane.

Sipas sondazhit, edhe fqinjët e Bullgarisë kanë një qëndrim më të favorshëm ndaj politikave të BE-së. Përjashtim bën Serbia, ku çdo përgjigje e dytë është "destabilizuese", dhe një e treta sheh një efekt stabilizues në politikat ndërkombëtare të BE-së.

Është më e vështirë për shoqërinë bullgare të krijojë një qëndrim të qartë për ndikimin e politikave ndërkombëtare të Federatës Ruse, pasi 37% e bullgarëve të anketuar besojnë se "nuk mund të vlerësojnë", 30% besojnë se politika ruse stabilizon botën, ndërsa 33% besojnë të kundërtën. Sondazhi Gallup International u krye në fund të vitit 2021 në 45 vende të botës dhe më shumë se 42.000 të rritur, që përfaqësojnë rreth 2/3 e popullsisë së botës.

Video e ditës