GALERIA | 400 maturantë kërcyen në Paradën e Maturave

Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski

Pas një pauze dyvjeçare për shkak të pandemisë, sot saktësisht në mesditë në sheshin e Shkupit “Maqedonia” u mbajt Parada e Maturimit. Përveç maturës tradicionale kuadril, u luajt dhe salsa.

Maturantët e shkollave të ndryshme u takuan për herë të parë në paradë dhe për të qenë në sinkron me kërcimin, ata praktikuan kërcimin për gati dy muaj në të gjitha shkollat ​​veç e veç. Këtë vit në paradën e maturës morën pjesë rreth 400 maturantë.

Elena Najdova dhe Zoran Savevski janë maturantë në gjimnazin “Marija Kiri-Sklodovska”, kanë studiuar në paralele të ndryshme dhe thonë se përgatitjet nuk kanë qenë aspak të vështira dhe të vështira.

- Jemi shumë të lumtur që jemi pjesë e paradës së maturës. Menjëherë vendosëm t'i bashkohemi klasave të kërcimit, na mjaftuan vetëm disa orë për të mësuar kërcimin, thanë për “Shtypin e Lirë” Elena dhe Zoran, arsimimi i të cilëve nuk do të ndalet. Ata të dy po përgatiten aktivisht për provimin e maturës, i cili do t'u hapë dyert për të hyrë në arsimin e lartë.

Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Elena Najdova dhe Zoran Savevski. Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski

Organizator i “Paradës së Maturimit” është Drejtoria për Kulturë dhe Arte e Shkupit, në bashkëpunim me Klubin e sporteve të vallëzimit “Rhythm Plus”. Patron është Qyteti i Shkupit.

Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Prom Parade 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Maturantët e paradës së maturës 2022 në Shkup (12)
Parada e maturës në Shkup / 20 maj 2022 / Foto: Free Press - Dragan Mitreski
Video e ditës