Fluturojnë gjoba në Tetovë, “spider service” merr mbi 300 automjete çdo muaj, ndërsa qarkullimi vazhdon të jetë kaotik.

Foto: Shtypi i Lirë

Në dy muaj e gjysmë janë shqiptuar gjithsej 1192 masa për parkim të gabuar në zonën e gjerë të Tetovës. Në total 946 automjete janë kapur nga “Spider Service”.

Bëhet fjalë kryesisht për automjete të parkuara në të ashtuquajturat “rreshta të dyfishta”, në zonën e kryqëzimeve, në trotuare dhe në vende të tjera të ndaluara. Për të gjithë shoferët kundërvajtës janë përgatitur parashtresa adekuate dhe varësisht se ku i kanë parkuar veturat do të gjobiten nga 45 deri në 180 euro në kundërvlerë në denarë për këtë lloj të kundërvajtjes në komunikacion”, tha SVR Tetovë.

Nga atje thonë se në periudhën e ardhshme do të vazhdojnë me kontrolle të forta rreth parkingjeve, veçanërisht në zonën qendrore të Tetovës, për të mundësuar rrjedhë të qetë dhe të sigurt të komunikacionit.

Por edhe përkundër gjobave për parkim të paligjshëm dhe tërheqje të automjeteve mesatarisht mbi 300 gjatë muajit, qarkullimi në Tetovë është ende kaotik. Mjetet parkohen në trotuare, në ambiente publike dhe mjetet lihen vetë në rrugë, gjë që pengon lëvizjen normale të rrugëve, të cilat shpeshherë janë të bllokuara.

Tetovarët thonë se kultura e komunikacionit është në nivel shumë të ulët, por tabloja në terren është e tillë me dekada sepse në qytet nuk ka mjaftueshëm vende për parkim.

“Ne shohim që bashkia mburret se jep më shumë vende parkimi, por nuk kam parë ndërtimin e një garazhi shumëkatësh, hapjen e një parkingu të ri, por vetëm promovon parkingjet ekzistuese ku kemi parkuar më parë, të cilat ishin në të egra, dhe tani janë rregulluar pak dhe ju duhet të paguani atje. Pra duhen më shumë vende parkimi. Rrallëherë vozis në qendër të qytetit, por kur më duhet, detyrohem të bëj disa xhiro nëpër bulevardin "Marshal Tito" për të gjetur një vend brenda parkingut në zonë dhe ndonjëherë nuk e gjej fare", thotë një. shofer nga tezja.

Ndërmarrja publike JP Gradski parking Tetovë ka 764 parkingje që janë në kuadër të parkingjeve zonale dhe parkingjeve të mbyllura, dhe sipas vlerësimeve të caktuara të RSV Tetovë në qytet lëvizin mbi 60.000 vetura. Në fund të vitit të kaluar, City Parking njoftoi se në prill të këtij viti do të fillojnë aktivitetet ndërtimore për ndërtimin e një garazhi shumëkatësh rreth tregut të gjelbër në Tetovë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës