Kryeministri francez: Vendi duhet të përgatitet për mungesën e gazit rus

Elizabeth Bourne
Elizabeth Bourne / Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Në fjalimin e saj të parë para deputetëve në parlamentin francez, kryeministrja Elizabeth Bourne tha sot se vendi duhet të përgatitet për mungesën e gazit rus.

Bourne vuri në dukje se politikanët francezë kishin harruar virtytin e kompromisit dhe tha se "kuptimi duhet t'i kthehet fjalëve".

E përballur me protesta të forta nga ligjvënësit në të majtë dhe të djathtë, ajo paralajmëroi partitë opozitare se "çrregullimi dhe paqëndrueshmëria nuk janë një opsion", raportoi France 24.

Pasi opsioni politik i Macron humbi një shumicë absolute parlamentare pas zgjedhjeve në qershor, Borne, si kreu i një qeverie të pakicës, tha se populli i Francës po u kërkonte politikanëve të tyre t'i bënin gjërat ndryshe dhe theksoi se një qeveri e udhëhequr nga ajo dhe Macron po u përgjigjej atyre. kërkesat e francezëve.

Prezantimi i sotëm nga kryeministri quhet Deklarata e Përgjithshme Politike dhe është një akt dhe rregull politik tradicional sipas të cilit kryeministri i ri i drejtohet mbledhjes së re të parlamentit, në të cilin më pas analizohen në detaje pozicioni dhe planet e kryeministrit. .

Kur bëhet fjalë për prioritetet e mandatit të dytë të Macron, një nga njoftimet më domethënëse ishte se Franca do të shtetëzonte plotësisht EDF-në e ngarkuar me borxhe, në të cilën shteti mban 84 përqind të aksioneve.

Burimi: MIA

Video e ditës