Franca me mbështetje për perspektivën evropiane të Maqedonisë së Veriut

Pallati Elysee
Pallati Elysee / Foto: EPA

Gjatë vizitës së tij në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut, Sekretari i Shtetit francez i Ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme, Laurence Bon, do të sjellë një mesazh miqësie dhe mbështetjeje për perspektivën evropiane.

Laurence Bonn, përgjegjëse për Evropën në Ministrinë e Evropës dhe Punëve të Jashtme, do të vizitojë Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut nga data 14 deri më 16 nëntor, konfirmoi Kay D'Orsay me një komunikatë zyrtare.

Kjo vizitë është rezultat i arritjeve të Francës gjatë presidencës së saj me Këshillin e Bashkimit Evropian, me qëllim hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, theksohet në njoftimin nga Parisi zyrtar.

Gjatë vizitës, Sekretari i Shtetit do të përcjellë një mesazh miqësie dhe mbështetjeje për perspektivën evropiane të secilit prej këtyre dy vendeve, duke nënvizuar hapat që do të ndërmerren. Ajo do të diskutojë gjithashtu projektet e bashkëpunimit që ka të ngjarë të zhvillohen, përfshirë edhe brenda komunitetit politik evropian, në mënyrë që Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të mund të korrin përfitimet konkrete të përpjekjeve që kanë bërë.

Gjatë vizitës së tij në Shkup, Lorens Bon do të takohet me presidentin e vendit, kryeministrin, si dhe me disa ministra dhe deputetë të Këshillit Kombëtar për Integrime Evropiane të Maqedonisë së Veriut.

Gjithashtu janë planifikuar shkëmbime me përfaqësues të shoqërisë civile, veçanërisht të rinjtë, si dhe me grupe kërkimore për thellimin e dialogut rreth çështjeve historike, kulturore dhe sociale.

Video e ditës