FOTO+VIDEO | Shoferët me paralajmërim: Nëse nuk paguhemi, në vend të 30, Shkupi bllokohet me 220 autobusë

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev

Autobusët privatë, sot në udhëkryqin përballë T.C. Mavrovka ka parkuar 30 autobusë në shenjë revolte ndaj mospagesës së borxhit ndaj tyre nga PS “Shkup”.

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev

Transportuesit njoftuan në protestë se përveç bllokimeve, drejtësinë do ta kërkojnë institucionalisht, për të cilën tashmë kanë punësuar një studio ligjore.

Në protestë, edhe kompanitë private të “Makeexpress” dhe “Sloboda Vraviz” theksuan se në rrugë janë aktualisht 30 autobusë, por siç thanë ata, nëse problemi i pagesës nuk zgjidhet në ditët në vijim, do të blloku i Shkupit me 220 autobusë në dispozicion.

“Kjo protestë është për shkak të borxhit që na bëri JSP duke mos paguar mjetet, të cilat për pak ditë do të shkojnë në 2 milionë euro. Kjo protestë është pasojë e drejtpërdrejtë. Kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, nuk pranoi të na pranojë dhe për shkak të borxhit të PS-së ndaj nesh, jemi vënë në një situatë që nuk kemi mjete për t'i çuar ushqimet familjeve. Me këtë rast u kërkoj falje qytetarëve të Shkupit për turmën dhe kaosin që ka ndodhur. Kërkoj mirëkuptimin tuaj sepse kemi mbi 30 vjet që jemi në këto rrugë dhe për ato 30 vjet ka pasur një milion ngjarje, greva, bllokada, protesta, maratonë dhe të gjitha këto i kemi duruar - tha Qemal Muriq për Utrinski. Pechat".

Muriq po ashtu theksoi se kërkojnë t'u paguhen mjetet e papaguara në mënyrë që siç tha ai menjëherë të kthehen në punë dhe të vazhdojnë transportin e qytetarëve të Shkupit.

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev

Ndër të tjera, transportuesit privatë theksuan se sot do të marrin pjesë në seancën e Qytetit të Shkupit, në të cilën, siç thanë, do të kenë dy përfaqësues nga transportuesit privatë. Në seancën e Këshillit presin që këshilltarët t'i bëjnë pyetje të shumta kryetarit të komunës për gjendjen aktuale me transportin publik të qytetit.

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev

- E njoftuam me rregull MPB-në dhe vendosëm 30 autobusë nga gjithsej 220 që kemi përballë Mavrovkës. Nëse zgjidhja nuk gjendet shpejt, ne jemi në pozitë me kapacitetin tonë që ta paralizojmë totalisht të gjithë qytetin - tha Muriq.

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev

Transportuesit besojnë se me ndihmën e institucioneve, siç thonë ata, drejtësia do të dalë në shesh pasi siç thanë ata akuzohen padrejtësisht për mospagim të tatimit si dhe për grumbullim të mjeteve të paligjshme. Transportuesit akuzuan gjithashtu kryetaren Arsovska se po përpiqet të shkëpusë vëmendjen e publikut nga problemi real, për të cilin ajo tha se është shkaktuar nga institucionet nën autoritetin e saj, me atë që ata e quajtën një "gënjeshtër të ndyrë".

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev
Video e ditës