FOTO + VIDEO | Protesta në Melburn me një kthesë të papritur: Policia ikën me automjete, protestuesit sulmojnë me shishe dhe gurë

Protestuesit sulmojnë policinë në protestat e Melburnit / Foto EPA-EFE / JAMES ROSS AUSTRALIA DHE NEW Zelanda Jashtë

Qindra protestues dolën dje në rrugët e Melburnit për ditën e dytë radhazi. Ata po protestojnë kundër masave kufizuese të vendosura për shkak të koronavirusit, i cili rrezikoi drejtpërdrejt ekzistencën e tyre, transmeton Reuters.

Protestat e mbrëmshme u përshkallëzuan kur protestuesit u përplasën me policinë.

Protesta në Melburn mbi masat kundër Kuvajtit, protestuesit sulmojnë policinë / Foto nga EPA-EFE / JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ata janë të pakënaqur që autoritetet kanë vendosur të mbyllin industrinë e ndërtimit për dy javë, për shkak të masave të dobëta të sigurisë në punë.

Ministria e Shëndetësisë ka konfirmuar 409 raste të reja të koronavirusit të lidhura me njerëzit që punojnë në industrinë e ndërtimit.

"Si rezultat i këtyre të dhënave, ekipi i shëndetit publik nuk ka zgjidhje tjetër përveçse të shtypë butonin e pauzës dhe të vazhdojë të punojë me sektorin për dy javët e ardhshme në mënyrë që të përmirësojë përputhshmërinë dhe të ngadalësojë përhapjen e virusit," tha ministri i shëndetësisë tha ..

Vendimi zemëroi punëtorët, mbijetesa e përditshme e të cilëve u kërcënua në këtë mënyrë, dhe ata vendosën të shprehin pakënaqësinë e tyre me protestat në rrugët e Melburnit.

Videot që qarkullojnë në Twitter tregojnë policinë që fillon të ikë me makina pasi protestuesit e zemëruar iu afruan. Ata u përpoqën të kthejnë shpejt automjetet zyrtare dhe të shpëtojnë, por qytetarët e revoltuar i kapën.

Disa prej tyre filluan të hedhin gurë dhe shishe mbi makinat e policisë, ndërsa të tjerët shkuan një hap më tej dhe filluan të godasin me duar automjetet dhe të thyejnë xhamat e automjeteve.

Makinat e policisë më pas u ndalën dhe policët e armatosur u drejtuan drejt turmës, e cila në atë moment filloi të ikte.

Policia në stuhinë e stuhisë Melburn / Foto nga EPA-EFE / JAMES ROSS AUSTRALIA

Shefi i Policisë së Victoria Mark Galliot u tha gazetarëve sot se 235 protestues ishin arrestuar, përfshirë 193 të cilët do të ndëshkoheshin për shkeljen e masave të shëndetit publik.

Shumë në komentet dënuan sjelljen e dhunshme të qytetarëve, duke deklaruar se ata nuk e justifikojnë një dhunë të tillë dhe se kjo nuk është një mënyrë për të marrë lirinë e dëshiruar.

Video e ditës