FOTO+VIDEO | Kovaçevski - Michel: Mbështetje e fortë për përmbushjen e qëllimit strategjik - anëtarësimin e plotë në BE

Takimi i Charles Michel dhe Dimitar Kovacevski në Shkup / 5 korrik 2022 / Foto: Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Propozimi evropian për fillimin e negociatave për Maqedoninë e Veriut përfshin të gjitha qëndrimet dhe vërejtjet e Maqedonisë dhe se negociatat mund të fillojnë menjëherë pas miratimit të tij. Propozimi parasheh një gjuhë të pastër maqedonase, të barabartë me gjuhët e tjera të vendeve anëtare të BE-së, theksoi kryeministri në takimin e sotëm. Dimitar Kovaçevski dhe Presidentit të Këshillit Evropian Charles Michel.

Siç informon shërbimi për shtyp i qeverisë, në takim kryetari i Këshillit Evropian Michel theksoi edhe një herë mbështetjen dhe përkushtimin e Bashkimit Evropian për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut, duke theksuar se këto janë momente kyçe për përparimin e vendit tonë. nga aspekti ekonomik, politik dhe sociologjik.

Takimi i Charles Michel dhe Dimitar Kovacevski në Shkup / 5 korrik 2022 / Foto: Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Kryeministri Kovaçevski theksoi se mbështetja e Bashkimit Evropian në procesin e integrimit të Maqedonisë së Veriut është e një rëndësie të veçantë për shtetin në përmbushjen e qëllimit themelor strategjik, përkatësisht anëtarësimit të plotë në BE.

Kryeministri Kovaçevski në takim theksoi se ditët e fundit propozimi i presidencës franceze është diskutuar në takime konsultative me liderët e koalicionit qeveritar, me trupin diplomatik, sektorin civil, me përfaqësues të opinionit ekspert dhe mediave, si dhe si dhe me partitë opozitare.

Në kuadër të vizitës, në seancën e sotme të Qeverisë do të marrë pjesë edhe kryetari i Këshillit Evropian, Michel, ndërsa më pas ai dhe kryeministri Kovaçevski do të mbajnë konferencë të përbashkët për media për media.

FOTO+VIDEO | Pendarovski - Michel: Pranimi i propozimit francez do të mundësojë hapjen e fazës së parë të negociatave për anëtarësim

Video e ditës