FOTO+VIDEO | 2500 njerëz të zhveshur u mblodhën në plazh për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin e lëkurës

Foto: Printscreen - Instagram

Rreth 2500 vullnetarë të zhveshur pozuan në orët e hershme të mëngjesit në plazhin Bondi të Sidneit gjatë fundjavës për të krijuar një vepër arti të krijuar për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin e lëkurës. Ky instalim është projekti i fundit i fotografit amerikan Spencer Tunick, qëllimi i të cilit është të inkurajojë australianët që të bëjnë kontrolle të rregullta të lëkurës.

Foto EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA DHE ZELANDA E RE JASHTË

Për shkak të këtij projekti u ndryshua edhe ligji, për të lejuar për herë të parë lakuriqësinë publike në plazh.

Foto EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA DHE ZELANDA E RE JASHTË

Australia është vendi me përqindjen më të lartë të rasteve të kancerit të lëkurës, sipas Shoqatës Botërore për Kërkimin e Kancerit.

Foto EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA DHE ZELANDA E RE JASHTË

Nga ora 3:30 e mëngjesit me orën lokale, vullnetarët u mblodhën në plazh për të marrë pjesë në instalimin, i bërë në bashkëpunim me bamirësinë Skin Check Champions gjatë Javës së Ndërgjegjësimit për Kancerin e Lëkurës.

Foto EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA DHE ZELANDA E RE JASHTË

“Ne kemi një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin për ekzaminimet e lëkurës dhe ishte një nder që erdha këtu, të krijoja artin tim dhe të festoja trupin dhe mbrojtjen”, tha artisti me famë botërore Tunik.

Bruce Fisher, 77, i cili mori pjesë në xhirime, i tha AFP se ai "kishte kaluar gjysmën e jetës së tij në diell dhe kishte hequr dy melanoma malinje nga shpina".

Video e ditës