FOTO | Fillojnë përgatitjet për procesionet e Krishtlindjeve

Foto: Instagram/"Kurtesionet e Krishtlindjeve"

Pas një pauze dyvjeçare për shkak të pandemisë Covid-19, sot nisin përgatitjet për kortezhet e gëzimit të Krishtlindjeve.

Shoqata "Paradat e Krishtlindjeve" në konferencën e sotme të mbajtur në sallën e vogël të koncerteve të Filarmonisë së Maqedonisë, në ditën e parë të agjërimit të Krishtlindjeve, ai solemnisht hapi festat e fundvitit për aktivitetet e ardhshme.

Pas mallit dyvjeçar për kortezhet e gëzimit të Krishtlindjeve, në të cilat vitet e fundit morën pjesë më shumë se 15 mijë fëmijë nga 40 qytete e qyteza në mbarë Republikën dhe për të cilat u bëmë të njohur në Ballkan dhe më gjerë, më në fund mund të themi: tradita vazhdon, thekson "Badnikovi". procesione".

Foto: Instagram/"Kurtesionet e Krishtlindjeve"

Lambe Alabakovski shprehu kënaqësinë që ishte pjesë e këtij projekti që në fillim.

“Më vjen mirë që do të jemi sërish miq. “Herën e parë që e realizova të gjithë projektin në mënyrë shumë të pasigurt dhe me një dyshim, por duke parë tani se si kjo është bërë traditë dhe sa i madh është përkushtimi i fëmijëve, më gëzon veçanërisht dëshira për të marrë pjesë”, tha Alabakovski.

Lambe Alabakovsky / Foto: Instagram/"Protesionet e Krishtlindjeve"

Në konferencë u vu re se këngët e Krishtlindjeve "Zoti i përjetshëm" do të kenë një version të ri me një grup të zgjeruar këngëtarësh.

Këtë vit përveç Lambe Alabakovski и Antonia Gigovska do të marrin pjesë edhe këngëtarë të rinj Martinijan Kirilovski, Ana Petanoska, Bela Bitrachulovska, Cengis Memedovski, Mite Stoilkov dhe Tamara Gyurovska. dhe, Elena Risteska si një këngëtar me përvojë, ai do të drejtojë talentet e reja në të gjithë projektin.

“Sa herë që këndon në emër të Zotit ka një ndjenjë të veçantë madhështie dhe ndjenjë të pashpjegueshme, sa herë që lavdëron Zotin në çfarëdo forme dhe për mua kënga më e bukur është ajo që të krijon atë ndjenjën e Zotit, të cilën e kanë të gjithë. ne dhe që bëhet shumë më e fortë dhe më e fortë”, tha Elena Ristesca.

Elena Risteska / Foto: Instagram/"Kurtesionet e Krishtlindjeve"

Në konferencën për media u bë e ditur se kanë filluar përgatitjet për koncertin e Krishtlindjeve për fëmijë, ku do të jenë të ftuar të gjitha koret e fëmijëve, ansamblet, qendrat krijuese teatrore, studiot. Ai do të mbahet më 6 janar në ora 11:XNUMX dhe do t'i paraprijë procesionit më të madh të Krishtlindjeve në Shkup, i cili do të fillojë nga sheshi i qytetit, përtej urës së gurtë, dhe destinacioni përfundimtar është Katedralja, ku tradicionalisht do të prezantohen këngëtarët e rinj.

Video e ditës