FOTO: Shkupi Lamtumirë Aki Rahimovskit: Sot u vendos libër zie në rrugën Makedonija

aki rahimovski
Foto: Shtypi i Lirë

Kanë kaluar vetëm pesë ditë nga largimi i tij nga kjo botë, por ata që e kanë njohur ende po i thonë lamtumirë emocionalisht dhe ata që u njohën emocionalisht në Shkup në këngët e tij vazhdojnë t'i dëgjojnë vazhdimisht. Një ditë para varrimit të tij, qytetarët e Shkupit sot patën rastin t'i japin lamtumirën e fundit "skopjanit" në sheshin Maqedonia.

Në qendër të Shkupit, zëri i Aki Rahimovskit dhe këngët e Parni Valjak kumbuan teksa kalimtarët vendosën lule para panelit të ngritur nga Radio Bubamara ku shkruhej "Rruga jonë Та është e trishtuar".

aki shesh
Foto: Shtypi i Lirë

Ata që patën fjalët e fundit për t'iu drejtuar legjendës së rock and roll-it, patën mundësinë t'i përjetësojnë në librin e hapur të zisë. Midis tyre ishin presidenti maqedonas Stevo Pendarovski, ministrja e kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska, ish-kryetari i bashkisë së Shkupit Petre Shilegov, muzikantët Aleksandar Mitevski dhe Aleksandar Tarabunov dhe aktori Dragan Spasov Dac.

aki shesh
Foto: Shtypi i Lirë

Mbledhja kryesore me pjesëmarrjen e koreve, këngëtarëve dhe miqve të cilët së bashku do të këndojnë disa nga hitet më të mëdha të grupit Parni Valjak mbahet sonte me fillim nga ora 18:XNUMX në sheshin Maqedonia në Shkup.

Aki Rahimovski vdiq më 21 janar 2021 në Slloveni në moshën 67-vjeçare.

 

 

aki shesh
Foto: Shtypi i Lirë
aki shesh
Foto: Shtypi i Lirë
aki shesh
Foto: Shtypi i Lirë
Video e ditës