FOTO | Skandaloze: Besia Ilyazi i ka ndaluar mjekët të përgatiten për gazetarët

Besia Ilyazi / Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Në Klinikën e Toksikologjisë në Shkup ka ardhur një njoftim skandaloz i nënshkruar nga drejtoresha ekonomike Besija Iljazi. Ajo dje, më 20 maj, ka lëshuar urdhër për punonjësit e Klinikës së Toksikologjisë në dy gjuhë, maqedonisht dhe shqip, duke vendosur censurë. Kjo pason pasi profesoreshë me përvojë 30 vjeçare zbuluan se ajo dëshiron të punësojë 18 persona të cilët nuk i duhen Klinikës dhe disa prej të cilëve nuk kishin kualifikimet e duhura.

Mes tyre është edhe mjeku ndihmës i cili ka pranuar publikisht në kamera se i ka kërkuar laborantit të Klinikës që të zëvendësojë barnat që përmbajnë urinë me urinë të pastër, por atij iu refuzua shërbimi. Gjithashtu, punonjësit në një konferencë për shtyp theksuan se klinika nuk është e siguruar dhe dikur laboratori i toksikologjisë ka punuar në mënyrë të paligjshme, pra pa kërkesën e nevojshme ligjore për biolog. Më pas drejtoresha mbajti konferencën e saj për shtyp vetëm në gjuhën shqipe, të cilën mediat e braktisën për shkak të pamundësisë për të punuar.

Ndalohet frekuentimi i paautorizuar, bërja e deklaratave publike përmes intervistave dhe thirrja e konferencave për shtyp. Ndalohet thirrja e paautorizuar e konferencave për mediat e shkruara dhe elektronike, dhënia e intervistave etj., të cilat do të dëmtonin interesat dhe reputacionin e klinikës. Takime me gazetarë të mediave të tjera, vetëm me njoftim paraprak të aktrimit drejtori, shkruan në urdhër.

Në nenet 30 dhe 31 të Statutit të Klinikës së Toksikologjisë nuk ka asnjë dispozitë që i lejon drejtorit ekonomik të vendosë censurë, por ka shumë përgjegjësi për drejtorin ekonomik, duke përfshirë respektimin e orarit të punës, funksionimin ekonomik të klinikës etj. .

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës