FOTO | Protesta kundër propozimit francez përmes fotografive dhe deklaratave: Maqedonia nuk shitet

Protesta me moton: “Ultimate, JO Faleminderit”/Foto: VMRO-DPMNE

Dhe sonte pjesëmarrësit e protestës para qeverisë të bashkuar nën moton: "Ultimatum, JO faleminderit" dërgojnë mesazhe kundër propozimit francez dhe apelojnë që të mos nënshkruhet. Këndohet himni kombëtar dhe në altoparlant luhen këngë patriotike.

Protesta me moton: “Ultimate, JO Faleminderit”/Foto: VMRO-DPMNE

Ne të rinjtë kemi qenë gjithmonë bartës të ndryshimeve në Maqedoni, jemi ne ata që do të mbajmë flamurin e lirisë sepse kjo tokë e shenjtë është shtëpia jonë, atdheu ynë, trashëgimia jonë dhe kalaja jonë e fundit për të cilën duhet të luftojmë. tha ai.Studenti Mlladen Janevski në protestën e sotme me titull “Ultimatum, JO faleminderit”.

Janevski shtoi se ne duhet ta bëjmë Maqedoninë tonë një vend më të mirë për të jetuar.

Protesta me moton: “Ultimate, JO Faleminderit”/Foto: VMRO-DPMNE

Ai shtoi se ne të rinjtë absolutisht kurrë nuk do të jemi vëzhgues të zbehtë të shkatërrimit të Maqedonisë dhe këtë duhet ta kenë të qartë të gjithë ata që punojnë shumë për ta shkatërruar këtë komb.

“Gjatë historisë maqedonasit kanë luftuar shumë. Ata luftuan për të ngritur zërin, për të thënë se ne ekzistojmë dhe se këtu është një komb i pastër dhe i pashkatërruar nga asnjë ushtri. Shkatërrimi dhe asimilimi i popullit maqedonas nuk do të kalojë kësaj radhe. Ne maqedonasit kemi humbur beteja, por kurrë nuk kemi humbur luftëra”, tha Janevski.

Protesta me moton: “Ultimate, JO Faleminderit”/Foto: VMRO-DPMNE

Janevski theksoi se pikërisht për këtë sot do të marrin edhe një JO të madhe, sepse as ju, as unë dhe as paraardhësit tanë nuk kemi luftuar për një Maqedoni të poshtëruar, të shkatërruar, të nënçmuar. Kjo është një pjesë e shenjtë e tokës.

Gazetari Darko Janevski theksoi se pushteti është duke manipuluar popullin dhe në të njëjtën kohë negocion për gjuhën dhe identitetin.

Kryesia dhe anëtarët e VMRO-DPMNE-së në protestën sonte/Foto: VMRO-DPMNE

- Sot me të njëjtën gënjeshtër e dëgjuam Kovaçevskin dhe nëse ju kujtohet, të njëjtën gënjeshtër e kanë thënë edhe kur kanë nënshkruar Marrëveshjen e Prespës dhe kanë bërtitur se gjuha dhe identiteti maqedonas kanë qenë konkrete dhe sot po debatojnë për atë konkret. Në të njëjtën kohë na kanë gënjyer se duhet ta zbatojmë marrëveshjen e nënshkruar nga Zaev dhe Borisov dhe pika kyçe në të është gjuha maqedonase, tha Janevski.

Ai theksoi se gënjeshtra e dytë që po përpiqen të përhapin është se e hodhën historinë nga korniza e negociatave me BE-në, dhe kjo është përsëri një gënjeshtër sepse ka një komision që negocion për këtë dhe ata tashmë kanë negociuar Car Samoil, Cyril. dhe Methodius, dhe tani ata kanë mbetur me Gotsen, Dame dhe të gjithë heronjtë e himnit, një strofë që ata e shmangin dhe më vonë zbulojnë se kanë bërë një gabim.

Protesta me moton: “Ultimate, JO Faleminderit”/Foto: VMRO-DPMNE

- Ata thanë se identiteti ynë është konkret, dhe fillimisht e kthyen atë identitet në tre prerje, dhe na konsiderojnë neve, jo maqedonas, dhe Macron na ka quajtur maqedonas veriorë. Nëse nuk është ajo që pretendojnë, atëherë për çfarë po negociojnë? Bëhet fjalë për rrugën për në Sofje? Jo, por po negociojnë si për të na mashtruar që të mos shohim se po na anulojnë. Me ta ky shtet po shpërbëhet hap pas hapi, tha Janevski.

Video e ditës