FOTO | Përralla të ringjallura: Fotografi magjike të kështjellave të përrallave në të gjithë botën

Kështjella

Kështjellat janë një simbol i një përrallë, dhe ato duken edhe më magjike kur është e zymtë, para agimit, kur bie borë ose mjegull - dhe Vincent Croce arrin të kapë bukurinë e tyre në fotografi.

Vincent Croce është një fotograf holandez i cili do të thotë se ai është një dashnor i zjarrtë i përjetësisë së kështjellave dhe përpiqet të kapë magjinë e tyre që secila fotografi të jetë në gjendje të tregojë historinë e vet.

"Gjithmonë më trishton kur mësoj për një kështjellë që duket magjepsëse, por e rrethuar nga shtëpi të shëmtuara ose ndërtesa moderne tregtare. Pavarësisht se sa mbresëlënëse është vetë kalaja, ajo menjëherë prish ndjenjën autentike. Sidoqoftë, ka akoma kështjella që janë shembuj nga shekujt e mëparshëm, të cilët kanë ndryshuar vetëm pak dhe si t’ju ​​çojnë në një udhëtim në kohë. "Ata janë ata që shfaqen në fotot e mia," shpjegoi Kroce më vete faqe.

Duke pasur një "pikë të dobët" për kështjellat dhe monumentet e vjetra, Vincent përpiqet të kapë bukurinë e tyre përmes fotografive goditëse të kapura në dritën më të përshtatshme natyrore dhe në kohën e përsosur - dhe nëse është e nevojshme ai do të zgjohet në 04:30 të mëngjesit.

Tarasp, Zvicër

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Mozna, Poloni

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Bad Bentheim, Gjermani

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Franca

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Wendelstein, Alpet Bavareze

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Kalaja Chilon, Zvicër

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Hohenverfen, Austri

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Kampen, Hollandë

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Nordhein-Westfalen, Gjermani

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Schloss Neuschwanstein, Gjermani

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i ndarë nga Vincent (@vincentcroce)

Video e ditës