FOTO: Pamje të reja satelitore të ishullit të gjarpërinjve pas tërheqjes së forcave ruse

Ishulli i gjarpërinjve / EPA-EFE / Fletëpalosje për MAXAR TECHNOLOGIES - KREDI E DETYRUAR: Imazhi SATELITET 2022 MAXAR TECHNOLOGIES - SHIRJA MUND TË NUK HIQET / PRET - Fletëpalosje EDITORIAL / PËRDORIM

Maxar Technologies sot publikoi imazhe të reja satelitore nga Ishulli i gjarpërinjve, një ishull ukrainas me rëndësi strategjike në Detin e Zi.

Imazhe satelitore nga Snake Island / Foto: EPA-EFE / MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT - KREDI E DETYRUAR: SATELITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES

Pamjet u publikuan pasi sot u publikuan lajmet se forcat ruse ishin tërhequr nga ishulli i gjarpërinjve. Ukraina pretendon se rusët u tërhoqën për shkak të sulmit ndaj ushtrisë ukrainase dhe rusët pretendojnë se tërheqja është një "gjest i vullnetit të mirë".

Imazhe satelitore nga Snake Island / Foto: EPA-EFE / MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT - KREDI E DETYRUAR: SATELITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES

Fotot e reja tregojnë tymin që ngrihet nga automjetet dhe ndërtesat e prekura në veri të ishullit.

Imazhe satelitore nga Snake Island / Foto: EPA-EFE / MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT - KREDI E DETYRUAR: SATELITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES
Video e ditës