FOTO: Dikush i ka thyer pilulat “Identitetol” të vendosura në qendër të Shkupit si instalim

Foto: Facebook

Është rrënuar instalacioni me tableta “Identitetol”, i cili është vendosur mëngjesin e sotëm në qendër të Shkupit.

Instalacioni artistik “Identity Forte”, dhe siç shpjeguan krijuesit e idesë, instalacioni në formën e një kutie ilaçesh tregon “absurdin në të cilin ka ngecur Maqedonia”.

Foto: Facebook

“Në çdo krizë në Maqedoni, elitat i drejtohen menjëherë tregimeve për kërcënimin e identitetit, edhe pse me rritjen e çmimeve të ushqimeve dhe çmimet enorme të energjisë kërcënohet ekzistenca e zhveshur e të gjithëve, tezat për kërcënimin e identitetit tregtohen në treg. njerëz”, thonë krijuesit.

Instalimi ka zgjatur vetëm disa orë, para se autorë të panjohur, të cilëve ndoshta nuk u ka pëlqyer mesazhi, e kanë rrëzuar dhe copëtuar.

Foto: Facebook
Video e ditës