FOTO | Ministri Oliver Spasovski krah për krah me muzikantët tanë folklorikë në Izmir

Oliver Spasovski
Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski me muzikantët tanë folklorikë në Izmir të Turqisë / Foto: Printscreen / Facebook

Në komunat e Çashkës dhe Kilit në Izmir, Turqia u zhvillua fundjavën e kaluar Festival muzikor ku morën pjesë disa nga muzikantët tanë popullorë.

Në festival kishte të ftuar specialë Bllagoja Grujovski, Elena Velevska, Stefçe Stojkovski, Adriana Alacki dhe zonja Irena Spirovska, së bashku me dyshen Ekrem dhe Ersan dhe orkestrën Mixbalrum.

Grujovski në profilin e tij në Facebook ka thënë se në Izmir kanë qenë të pranishëm edhe përfaqësues të qeverisë, komunitetit të biznesit, komunës Çashkë, Strumicë dhe Mavrovë-Rostushe.
“Ky duhet të jetë fillimi i një lidhjeje të përhershme të mijëra diasporës maqedonase në Turqi me atdheun. Një delegacion nga komuna e Kilit ishte në Maqedoni dhe qeveria pati një takim pune me ekipin maqedonas për organizimin e ngjarjes”, ka shkruar Blagoja.

Përveç muzikantëve në Izmir, i pranishëm ishte edhe ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski, i cili u takua me muzikantët tanë.

 

Elena Velevska ka postuar në profilin e saj në Facebook disa momente nga udhëtimi i bukur, ndër të cilët edhe një foto të përbashkët me Spasovskin.

“Vëllezër dhe motra maqedonas”, ka shkruar ajo në përshkrimin e njërës prej fotove.

“Një tjetër mbledhje e paharrueshme me publikun tonë në Izmir të Turqisë. Faleminderit nga zemra për organizimin e mrekullueshëm të komunës së Çashkës dhe komunës së Kilit. Shihemi së shpejti”, ka shkruar Velevska.

Me rastin e vizitës së tij në Turqi, ministri informoi se ka takuar përfaqësues të disa shoqatave maqedonase të profesorëve, mjekëve, afaristëve që punojnë për ruajtjen e traditës maqedonase, duke e ruajtur atë në një kulturë dhe traditë që do të trashëgohet nga brezat e ardhshëm. .

Video e ditës