FOTO | Merakliski te xhaxhai Burhan: Kafe e përgatitur në rërë dhe limonadë me trëndafil dhe nenexhik - një histori e re në Çarshinë e Vjetër të Shkupit

burhan
Foto: arkivi privat

Kur kombinoni frymën e Çarshisë së Vjetër të Shkupit dhe aromën e kafesë së sapokrijuar, do të ktheheni në kohën kur biseda e mëngjesit dhe kafeja e parë nisin me hapjen e qepenave të dyqaneve. Koha kur lulëzonte pazari, kur krijohej esnafi, kur bëhej tregu. Një kohë që nuk është përsëritur ende në pazar.

Duke ecur nëpër kalldrëm, rruga na çoi në vendin ku filloi një histori e re, vendi ku do të pushonte era e kafesë. Te Burhan Asan, për miqtë tuaj, xha Burhan, që do t'ju shtrojë kafe herët në mëngjes, por të zier në rërë. Kjo na tërhoqi, u ulëm të bisedonim dhe zoti Burhan na tregoi historinë e tij, që në fillim.

burhan
Foto: arkivi privat

-Kam punuar në një shkollë të mesme private, për shkak të pandemisë do të thosha se humba punën, më thanë një ditë që nuk më duhej më. Ka qenë shumë e vështirë për mua, kam punuar 22 vjet. Por nuk më duhej shumë kohë për t'u mbledhur, për 3 ditë vendosa, nuk do të rri pa punë, u ulëm në shtëpi me gruan dhe vajzën time dhe vendosëm. Mora këtë dyqan dhe me idenë që kisha shumë vite më parë, fillova të bëj kafe turke të zier në rërë, në enë bakri, me filxhanë dekorativë - thotë zoti Burhan.

Ndiqni tekstin e plotë dhe fotot KETU.
Burimi: Espresso.mk

Video e ditës