FOTO GALERIA Sonte në Shkup filloi “Parada e Krenarisë” e tretë

Foto: Marina Damçeska, Valentina.

Nën moton “Dil për dashuri! dinjitet, barazi, drejtësi", organizatorët e rrjetit kombëtar kundër homofobisë dhe transfobisë sapo kanë filluar edicionin e sivjetshëm të “Skopje Pride”. Mijëra u mblodhën në pikën fillestare të parkut "Gruaja luftëtare" qendra e Shkupit përreth 17:XNUMX për fillimin e Paradës së Krenarisë së Shkupit të tretë radhazi.

Marshi protestues në rrugët e Shkupit do të fillojë në orën 19, menjëherë pas fjalimeve të shkurtra përshëndetëse. Parada do të vazhdojë me program kulturo-artistik në stadiumin e ARM-së, i cili do të hapet me performancën e përfaqësueses së sivjetme të Maqedonisë në Eurovizion, Andrea Koevska.

Foto: Free Press - Marina Damçeska / Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022

Sipas njoftimeve, në stadiumin e ARM-së do të performojnë këngëtarja operistike Nade Talevska, si dhe mbretëresha të tjera nga vendi dhe rajoni. Andrej Micajkov, Jana Todorovska, Martina Peneva dhe Ginger do të kenë DJ setet e tyre.

“Krenaria është një thirrje në emër të miliona njerëzve që përballen me përjashtimin social, autonominë fizike të dëmtuar dhe aksesin e kufizuar në shërbimet që janë të disponueshme për të gjithë të tjerët. “Krenaria e Shkupit, ashtu si paradat e tjera të krenarisë, është festë e dashurisë, ditë e shikueshmërisë së të margjinalizuarve dhe, natyrisht, një rast për të festuar ashpërsinë e luftës sonë për barazi”, thanë organizatorët e Rrjetit Kombëtar kundër Homofobisë dhe Transfobia (NMHT). .

Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022

Përveç organizatorëve dhe pjesëmarrësve në marshin “Krenaria e Shkupit”, në rrugët e qytetit vërehet një prani e madhe e forcave policore që sigurojnë tubimin e sivjetmë. Për momentin, sipas informacioneve nga terreni, tubimi është i qetë dhe dinjitoz.

Foto: Free Press - Marina Damçeska / Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022

Ekipi raportues i "Shtypi i Lirë " i cili është në terren arriti të dallojë në mesin e të pranishmëve dhe sektorit joqeveritar, zëvendëskryeministrin Bojan Mariçiq dhe ministren e Punës Jovana Trencevska, por edhe fytyra të tjera publike.

Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022
Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022
Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022
Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022
Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022
Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022
Foto: Free Press - V.T. Shkup, Parada e Krenarisë, 25 qershor 2022

 

Video e ditës