FOTO: Bullgarët mburreshin se pastruan monumentin e Goces në Shkup dhe i vunë flamurin bullgar

Anëtarët e fondacionit bullgar "Maqedonia" vendosën flamurin bullgar në monumentin e Goce Dellçevit në parkun e qytetit në Shkup, njofton fondacioni në rrjetet sociale.

Edhe anëtarët e fondacionit, duke vendosur flamurin bullgar, u mburruan se e kishin pastruar monumentin.

“Fondacioni Maqedonas përsëri pastroi monumentin e Georgi Dellçevit në Shkup”. shkruan në postimin e së premtes.

Ai është personi i parë i kësaj organizate Viktor Stojanov, i cili në adresën e tij të fundit në video në Facebook u mburr se tashmë kishin më shumë se 100 aktivistë dhe u bëri thirrje të tjerëve që të bashkohen.

Fondacioni është i njohur në opinionin maqedonas për lëvizjet që u interpretuan si provokime. Vitin e kaluar në tetor, për shembull, ajo shpërndau kopje të librit "Lexuesi i madh bullgar" të Kuzman Shapkarev në kuti postare në Shkup.

Ai njoftoi gjithashtu se këto ditë në Maqedoni do të mbërrijnë “njerëz që do të përhapin kauzën e tyre”.

Video e ditës