FOTO | Ajo ishte një dashnore e letërsisë: Ky është libri i preferuar i Audrey Hepburn

Ofri Hepburn, Foto: Profimedia

Me bukurinë dhe sharmin e saj të përjetshëm, Audrey Hepburn është vulosur si një simbol stilistik i shekullit të 20-të dhe është padyshim një ikonë e kulturës pop.

Aktorja e njohur për rolet e saj në filmat "Roman Holiday" (1953), "Breakfast at Tiffany's" (1961), "My Fair Lady" (1964), ndryshon në natyrë nga divat e tjera të Hollivudit nga mesi i shekullit të kaluar. . Audrey Hepburn ka një reputacion për modesti, për shkak të rinisë së saj të shënuar nga Lufta e Dytë Botërore, dhe ajo e përdori famën e saj më së shumti për të tërhequr vëmendjen e fushatave të ndryshme humanitare.

Profimedia
Audrey Hepburn, Foto: Profimedia

Ndër të tjera ajo njihej si një dashnore e madhe e kulturës dhe e artit, e veçanërisht e letërsisë.

“Audrey Hepburn ka folur me kënaqësi për librat që lexon në shumë raste dhe pothuajse çdo herë ka vënë në pah romanin për fëmijë si librin e saj të preferuar”.Kopshti Sekret(The Secret Garden) nga shkrimtari anglez Francis Hodgson Barnett. Historia e romanit sillet rreth një vajze 10-vjeçare të lënë pas dore, e cila zbulon një kopsht magjik të fshehur në pronën e tezes së saj.

Libri u botua në vitin 1911 dhe pati një sukses të madh, falë ilustrimeve të shkëlqyera. “The Secret Garden” është xhiruar disa herë dhe zë një vend të veçantë në zemrat e shumë fëmijëve.

VIDEO | Filma të propozuar për luftë: Diçka për të qarë, diçka për të shpresuar

Video e ditës