FOTO | Një anonim nga Manastiri bleu portretin e Atidzes! Çmimi fillestar ishte 10.000 denarë

Foto: Facebook / Suzana Turundzieva

Heroina e dokumentarit legjendar maqedonas "Vendi i mjaltit", Atidze Muratova dje mbushi 58 vjet. Me atë rast, mikesha e saj e madhe, mikpritja dhe muzikantja Suzana Turundzieva organizoi një aksion humanitar.

Një portret i ishte ofruar për shitje Atige, punuar në teknikë akrilike në pëlhurë, vepër e artistit Sashe Milevski.

“Po fillojmë një ankand bamirësie për ditëlindjen me rastin e 58-vjetorit të lindjes sonë Atidze Muratova. Është planifikuar të jetë një ofertë 24 orëshe për një vepër arti - portret i Atidzes, krijuar për këtë qëllim nga artisti i ri dhe i talentuar. Sashe Milevski në teknikën e kanavacës akrilike, me përmasa 90x70. Ai që do të ofrojë çmimin më të lartë për portretin, do të bëhet pronar i tij dhe do të ketë mundësinë t'i dhurojë personalisht fondet për Atige”, ka shkruar Suzana në Facebook dy ditë më parë.

Çmimi fillestar i punës ishte 10.000 denarë, ndërsa ofertimi u zhvillua online.

Natyrisht, ankandi ishte i suksesshëm dhe siç informoi ai Suzana në Facebook veprën e ka blerë një Manastir me banim jashtë vendit dhe mesa duket blerësi ka dashur të mbetet anonim.

“Oh Manastiri im, ti je gjithmonë me mua! Pronari i portretit të Atidze Muratova të bërë nga artisti Sashe Milevski është një blerës anonim, i cili gjeografikisht është shumë larg, por zemra dhe shpirti i tij janë gjithmonë në Manastir. “Faleminderit të gjithëve që e uruat Atidze-n për ditëlindjen dhe jam shumë FALEMINDERIT për gjestin e artistit që ofroi pikturën për t'ia zbukuruar ditëlindjen Atige-s”, ka thënë ai. Suzana në profilin e tij në Facebook.

Suzana dhe Atidze kultivoni një miqësi të madhe të sinqertë, kështu që shpesh mund të shohim foto të të dyve duke pozuar së bashku.

Suzana dhe Atidze
Foto: Instagram

Çfarë po bën sot - Suzana Turundzieva, prezantuese televizive

Video e ditës