KF Pelister prezantoi projektin e ri, por paralajmëroi edhe ndërtimin e një qendre moderne stërvitore

Foto: Komuna e Manastirit/Facebook

Presidenti i ri i Klubit të Futbollit “Pelister”. Mitko Stojkovski dhe kryetari i Komunës së Manastirit, Toni Konjanovski, sot ka informuar për planet e ardhshme me të cilat klubi me mbështetjen e komunës planifikon të vazhdojë funksionimin edhe në periudhën e ardhshme.

Sipas angazhimeve programore të drejtuesve të rinj, vizioni dhe synimet do të synojnë stabilizimin e klubit dhe rikthimin e tij në Ligën e Parë, si dhe forcimin e Shkollës dhe përmirësimin e kushteve të stërvitjes për futbollistët e rinj.

“Synimi ynë afatshkurtër është rikthimi i Pelisterit në Ligën e Parë. E dimë që na pret sezoni pranveror, në të cilin po luftojmë për rikthimin e Pelisterit në Ligën e Parë. Kemi konkurrencë të fortë, por në këto 15 ndeshje që na presin do të bëjmë gjithçka për ta rikthyer Pelisterin në vendin që i takon. Në planin afatmesëm, ajo që po planifikojmë është stabilizimi i klubit, me mbështetjen e kryetarit dhe bashkisë, pse na kanë qëndruar pas dhe barra financiare është pjesa më e madhe me komunën. Ne e presim atë ndihmë dhe atë që duhet të bëjmë, i premtoj të gjithë publikut të futbollit në Manastir, se do të investojmë 100%, për të ngritur nivelin e klubit. Shkolla është baza të cilës më së shumti duam t'i kushtohemi, ta ngremë në një shkallë më të lartë, të vendosim një sistem të ri pune në shkollë dhe t'i kthejmë shkëlqimin asaj shkolle të Manastirit, e njohur gjerësisht në kohën e shek. Jugosllavia, kurse në Maqedoni ishte një nga shkollat ​​kryesore në vend, e cila i dha klubit tonë shumë përfaqësues dhe lojtarë të ekipit të parë. Për këtë qëllim, që shkolla të funksionojë më mirë, duhen kushte më të mira. Tashmë po diskutojmë krijimin e një qendre sportive, një qendër stërvitore që do të jetë bazë për fëmijët tanë, për fëmijët që ushtrojnë futboll në këtë qytet.

Për këtë na duhet përkrahja e komunës, Federatës së Futbollit dhe në fushën e përgjegjësisë sociale të gjithë të tjerëve që do të gjejnë interes dhe duan të ndihmojnë zhvillimin e fëmijëve. Në shkollë kemi mbi 400 fëmijë, nga 6 vjeç deri në 18, pra 10 breza të ndryshëm. Më shumë se 10 trajnerë punojnë me ta, prandaj thashë se do të ndryshojmë sistemin e punës, do të përmirësojmë kushtet e punës, për të arritur qëllimin tonë përfundimtar, që është në pak vite që ajo shkollë të prodhojë anëtarë të ekipit të parë, Skeleti i ekipit të parë të KF Pelister duhet të jenë fëmijë nga qyteti ynë dhe me disa përforcime nga klube të tjera, qoftë edhe nga jashtë, të kemi një ekip konkurrues, i cili do të luftojë në vitet e ardhshme për një dalje në Evropë. Prandaj në infrastrukturë të gjithë duhet të bëjmë përpjekje për të ngritur nivelin.

Manastiri do të krenohet me FC Pelister, si kurrë më parë. Me këtë rast kërkojmë mbështetjen e mbarë publikut futbollistik në komunën e Manastirit dhe natyrisht edhe nga Çkembarët, të cilët janë lojtari ynë i 12-të kurdo dhe kudo që klubi ecën mirë dhe kur e ka të vështirë dhe presim mbështetje të parezervë. prej tyre dhe besoj se me ndihmën e tyre do t'i realizojmë qëllimet për të cilat kemi ardhur në klub”, tha Mitko Stojkovski, kryetar i KF Pelister.

Kryetari Konjanovski theksoi se Manastiri është qytet me potencial të madh sportiv, i cili meriton mbështetje dhe inkurajim.

“Pikërisht për këtë ne besojmë në sportistët dhe përfaqësuesit tanë të dëshmuar, të cilët kanë konfirmuar rezultatet e tyre edhe jashtë kufijve të vendit tonë, siç është Mitko Stojkovski, me ndihmën e të cilit, si kryetar i FC Pelisterit, jam i sigurt se do të arrijmë. stabilizimi dhe kthimi i klubit në Ligën e Parë, aty ku e meriton të jetë”, tha Konjanovski, duke shtuar se në të ardhmen është planifikuar krijimi i qendrave të reja stërvitore me më shumë fusha dhe kushte më të mira për sportistët, si një bazë e re për. një politikë solide sportive.

Konjanovski informoi se kjo është pjesë e përkushtimit të komunës për përkrahjen dhe afirmimin e sportit dhe nxitjen e shpirtit sportiv te të rinjtë, për çka komuna me Programin për sport dhe rini këtë vit ka ndarë 40.100.000 denarë. Këto fonde synojnë të mbështesin klubet dhe shoqatat sportive, si dhe sportistët individualë, sportet profesionale, shoqatat sportive të grave, sportet shkollore, sportet universitare, si dhe organizimin e ngjarjeve sportive që promovojnë sportin dhe inkurajojnë të rinjtë të marrin pjesë në aktivitete sportive. .

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës