Finlandishtja "Alma Media" ble maqedonisht "Employment Online"

Foto: Facebook, vrabotuvanje.com

Transaksioni i nënshtrohet miratimit të Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe do të përfundojë vetëm pas atij miratimi. Të dy palët kanë rënë dakord që çmimi i blerjes të mos bëhet i ditur, njoftoi SIA, një firmë konsulente globale për zgjidhjet e stafit dhe fuqisë punëtore.

Kompania mediatike "Alma Media" me qendër në Finlandë, e cila operon një numër bordesh pune, njoftoi se filiali i saj Alma Career ka rënë dakord të blejë 70 për qind të aksioneve në Vrabotujan online, një bord maqedonas online i punësimit. Tau Online, pjesë e Alma Media Group, zotëron tashmë 30 për qind të kompanisë, kështu që Employment Online do të bëhet në pronësi të plotë të Alma Media Group. Transaksioni i nënshtrohet miratimit të Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe do të përfundojë vetëm pas atij miratimi. Të dy palët kanë rënë dakord që çmimi i blerjes të mos bëhet i ditur, njoftoi SIA, një firmë konsulente globale për zgjidhjet e stafit dhe fuqisë punëtore.

“Employment.com.mk” është themeluar në vitin 2003 dhe i përket Grupit të Punësimit. Faqja e tyre e shpalljeve ka qindra mijëra vizitorë javor, dhe punonjësit e saj janë të vendosur në Shkup. Shitjet neto të “Employment Online” ishin 500.000 euro në vitin 2022.

Grupi njoftoi se bashkëpunimi ndërmjet "Tau Online", shërbimit kroat të punësimit "MojPosao" dhe "Vrabotujanje Grup" do t'i mundësojë "Vrabotujanje.com.mk" që të forcojë më tej pozitën e saj në treg në tregun maqedonas të punës.

“Alma Media po ndërton rritje të qëndrueshme të biznesit duke përdorur mundësitë e dixhitalizimit: duke kërkuar, ndër të tjera, rritjen e shërbimeve dixhitale dhe ndërkombëtarizimin, veçanërisht në biznesin e rekrutimit”, tha Vesa-Pekka Kirsi, Zëvendës Presidente e Lartë e Alma Career.

Alma Media ka shërbime rekrutimi online në 10 vende evropiane dhe shumica e shërbimeve janë liderë në treg në rajonet e tyre përkatëse. Përveç kësaj, ne zotërojmë një aksion të pakicës në një shërbim rekrutimi në Serbi. Ne besojmë se ekonomia kombëtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të rritet dhe konkurrenca për fuqinë punëtore do të vazhdojë të intensifikohet në vitet e ardhshme”, tha kompania.

Muajin e kaluar, Alma Media njoftoi se i kishte shitur 90 për qind të aksioneve të përbashkëta që zotëron në Czech Talent'em menaxhmentit ekzekutiv të kompanisë. Në prill, Alma Media raportoi të ardhura prej 75,2 milionë eurosh në tremujorin e parë 1, një rënie prej 2023 për qind krahasuar me vitin e kaluar.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës