Finlanda po “pazar” në SHBA: Do të mbrohet nga Rusia me raketa taktike

Ushtria Finlandeze / foto: EPA / ADAM WARZAWA POLONIA JASHTË

Ministria e Mbrojtjes e Finlandës do të miratojë blerjen e raketave taktike dhe armëve të tjera nga Shtetet e Bashkuara në fillim të vitit të ardhshëm, tha Ika Martila, një këshilltare e ministrisë.

Siç tha Martila, miratimet e blerjes së armëve nga SHBA vijnë në një kohë kur ka kërkesë të lartë ndërkombëtare dhe konkurrencë për sistemet e armëve për shkak të luftës së mundshme në Evropë dhe në botë.

“Sigurisht që ne duhet të forcojmë ushtrinë tonë si fqinj i Rusisë, është normale të jemi të interesuar për rinovimin e armëve dhe të ndjekim rrjedhën e krizës në Evropë”, tha Martila për Reuters, duke shtuar se blerjet e fundit do të miratohen. nga Ministria e Mbrojtjes në fillim të vitit të ardhshëm.

Pas fillimit të konfliktit në Ukrainë në shkurt, qeveria finlandeze vendosi të miratojë 1,7 miliardë euro shtesë për blerjen e armëve dhe materialeve të tjera mbrojtëse vetëm këtë vit, kujton agjencia britanike.

Departamenti i Shtetit njoftoi se shitja e propozuar e raketave taktike (AIM 9X Block II) dhe bombave të avancuara (AGM-154) me vlerë 323,3 milionë dollarë do të përmirësojë aftësitë e armëve ajrore të Finlandës.

Video e ditës