Finlanda do të vendosë barriera në kufirin me Rusinë

foto kufitare EPA

 Parlamenti i Finlandës miratoi sot Aktin e Përgatitjes, i cili lejon vendosjen e barrierave në kufirin me Rusinë.

Ligji u miratua me shumicë të madhe dhe hyn menjëherë në fuqi.

Vendosja e barrierave në kufirin me Rusinë interpretohet si masë paraprake për shkak të një hakmarrjeje të mundshme ruse pas vendimit të Finlandës për t'u bërë anëtare e NATO-s.

Ligji do të ketë pasoja edhe për azilkërkuesit në Finlandë, pasi do të lejojë qeverinë të ndërtojë gardhe dhe barriera në kufirin me Rusinë dhe t'i drejtojë të gjithë azilkërkuesit në një nga disa pika kufitare zyrtare.

Video e ditës