Finlanda do të reduktojë në mënyrë drastike numrin e vizave turistike të lëshuara për rusët

Kufiri ruso-finlandez / Foto Alessandro RAMPAZZO / AFP / Profimedia

Nga 1 shtatori, Finlanda do të kufizojë numrin e vizave të lëshuara për turistët rusë në 10 për qind të numrit të tyre aktual për shkak të pakënaqësisë në rritje të publikut mbi pushtimin rus të Ukrainës.

“Lëshimi i vizave turistike nuk do të ndalet plotësisht, por numri i tyre do të reduktohet ndjeshëm”, tha sot ministri i Jashtëm finlandez Pekka Havisto.

Ai saktësoi se për këtë qëllim do të shkurtohet orari i punës së konsullatave për dhënien e vizave turistike. Kjo është e nevojshme sepse ndalimi i vizave nuk mund të vendoset për shkak të kombësisë së aplikantëve.

Kur të shqyrtohen aplikimet e rusëve, prioritet tani do t'i jepet lëshimit të "llojeve të tjera të vizave: vizita e të afërmve, kontaktet familjare, puna dhe studimi", vuri në dukje Havisto.

Finlanda aktualisht po përpunon rreth 1.000 aplikime për viza ruse në ditë, tha ministri i Jashtëm për televizionin publik Yule.

Video e ditës