Ndihma financiare prej 1,5 miliardë eurosh për Ukrainën u njoftua në një konferencë donatorësh

Morten Bodskov
Morten Bodskov në konferencën e donatorëve që po zhvillohet në Kopenhagë / 11 gusht 2022 / Foto: EPA-EFE/Philip Davali

Një grup prej 26 vendesh premtuan 1,5 miliardë euro ndihmë për të forcuar aftësitë ushtarake mbrojtëse të Ukrainës në luftën kundër Rusisë, tha sot ministri danez i mbrojtjes. Morten Bodskov i cili po merr pjesë në konferencën e donatorëve të mbajtur në Kopenhagë.

Më parë, Ministri ukrainas i Financave Sergej Marchenko njoftoi se Ukraina do të marrë 4,5 miliardë dollarë ndihmë nga SHBA deri në shtator, tre miliardë këtë muaj dhe 1,5 miliardë dollarë të tjerë në shtator.

Fondet do të përdoren për "pagesat kritike të rëndësishme", duke përfshirë pagesat e kujdesit shëndetësor dhe pensionet, tha Marchenko. Ai saktësoi se paratë që ata presin në Kiev janë pjesë e paketës së ndihmës financiare prej 7,5 miliardë dollarësh për të cilën Shtetet e Bashkuara dhe Ukraina ranë dakord në fillim të verës.

Video e ditës