FIFPro paralajmëron futbollistët që të mos shkojnë në shtatë vende

Foto: EPA-EFE / SEM VAN DER WAL

Unioni Ndërkombëtar i Futbollistëve Profesionistë (FIFPro) ka këshilluar lojtarët që të mos nënshkruajnë kontrata me klube nga shtatë vende që nuk i përmbushin detyrimet e tyre.

Algjeria, Kina, Greqia (Liga e Dytë), Libia, Rumania, Arabia Saudite dhe Turqia janë në “listën e zezë” të FIFPro-s dhe arsyeja e paralajmërimit është shkelja sistematike dhe masive e kontratave në ato vende.

Në Rumani dhe Turqi, vërejtjet më të shpeshta janë se klubet e këtyre dy vendeve nuk respektojnë detyrimet e tyre kur bëhet fjalë për pagimin e pagave.

Liga e dytë e Greqisë është e rrezikshme sepse klubet shpesh dalin jashtë biznesit pa paguar lojtarët e tyre.

Mospagesa është problem edhe në Algjeri, Kinë, Arabinë Saudite, ndërsa në Libi futbollistët përballen me probleme me dokumentacionin.

Gjegjësisht, futbollistët që luajnë në klubet e këtij shteti afrikan shpesh ngecin aty dhe nuk mund të largohen sepse klubet e tyre refuzojnë të ofrojnë dokumentacionin e duhur.

Video e ditës