Facebook bllokon faqen e OMO Ilinden ndërsa Stojkov flet me Pendarovskin

Flamuri i RSM dhe Republikës së Bullgarisë / Foto: Arkivi i Shtypit të Lirë

Facebook bllokoi faqen e shoqatës së maqedonasve nga Bullgaria OMO "Ilinden" pothuajse në të njëjtën kohë kur përfaqësuesit e kësaj organizate dhe disa shoqata të tjera të maqedonasve nga Bullgaria u takuan me presidentin. Stevo Pendarovski, njofton kryetari i OMO Ilinden Stojko Stojkov për „Maqedonia e Re".

Ai thekson se bllokada ishte nën një akuzë të çuditshme dhe të rreme për “spamming” (duke dërguar mesazhe pothuajse identike të pakërkuara për një numër të madh përdoruesish).

Presidenti Pendarovski sot priti përfaqësuesit e disa shoqatave të maqedonasve nga Bullgaria, të cilët e informuan për punën dhe aktivitetet e tyre.

Lidhur me dialogun me Bullgarinë, presidenti vlerësoi se po fillon një fazë e re dhe të dyja palët shprehin vullnetin e tyre për mbarëvajtjen e procesit.

Video e ditës