Federer, edhe në pension, fiton më së shumti në "sportin e bardhë"

Foto: EPA-EFE / ANDY RAIN

Një nga më të mirët e të gjitha kohërave, Roger Federer, edhe pse dy muaj më parë u tërhoq nga tenisi aktiv, sërish fiton më së shumti nga “sporti i bardhë”.

Zvicerani kishte një bashkëpunim afatgjatë me “Nike”, a në vitin 2018 ka nënshkruar kontratë dhjetëvjeçare me “Unikalo” me një vlerë prej 100 milionë dollarësh, ndaj do të marrë para nga ky sponsor deri në vitin 2028.

Vetëm pasi doli në pension fitoi 130 milionë dollarë, Federer u shfaq në një ekspozitë në Japoni. Megjithatë, të gjitha këto kontrata ka të ngjarë të jenë të vogla në krahasim me një burim tjetër të ardhurash.

Me ndërprerjen e bashkëpunimit me “Nike” Federer investoi në “On Running”, një prodhues atletesh. Federer ka hyrë seriozisht në këtë kompani nga Zvicra, e cila sipas vlerësimeve ka një vlerë prej 10 miliardë dollarësh. Pjesa e Federerit në këtë moment është rreth 300 milionë dollarë.

Gjithsesi, Federer aktualisht vlen 500 milionë dollarë me investimet e tij aktuale dhe paratë nga marrëveshjet e sponsorizimit.

 

Video e ditës