Fakulteti i Bujqesise ka dhene nje mendim per thashet me nikotine, pra menaxhohen si produkt i pergjithshem, nga ekonomia jane vendimtare: Duhet te regjistrohen tek ne.

Pas publikuar Historia e "Sloboden Pechat" për qeskat e nikotinës të quajtura "snus".“, të cilat adoleshentët në vend i përdorin masivisht dhe disa prej të cilave Ministria e Ekonomisë pretendon se janë të paregjistruara në regjistrat e tyre të detyrueshëm, është përgjigjur me një reagim. importuesi NOVA Group LLC nëpërmjet përfaqësuesit Kupev i zjarrtë.

Ai beson se ka pasur konfuzion mes kompanisë dhe Ministrisë së Ekonomisë. Ai pohon se produkti nuk është “snus” sepse nuk përmban duhan, edhe pse duket identik me “snus”-in dhe kanë mendim nga Fakulteti i Bujqësisë. Sipas tij, duke qenë se produkti nuk ka pasur duhan, ai nuk i përket as një produkti duhani, ndaj nuk ka nevojë për leje nga Ministria e Ekonomisë.

Kyupev theksoi se kompania ka importe të ligjshme, se produkti nuk është i destinuar për fëmijë, se në të thuhet se është për personat mbi 18 vjeç.

“Suedia është vendi i parë në botë që e prodhon, ku 95 për qind janë me qese nikotine dhe 5 për qind janë duhanpirës. Ky produkt nuk është produkt duhani. Ekziston një tarifë doganore që nuk hyn në produktin e duhanit dhe menaxhohet si produkt i përgjithshëm. Nuk ka nevojë të kem leje nga Ministria e Ekonomisë, ne nuk jemi as tregtarë të duhanit. Gabimi është se ky nuk është "snus". Snus duket identik me produktin që keni blerë, përmban duhan. Nuk ka duhan në qeset tona me nikotinë, por fibra vegjetale. "Ky produkt nuk ka akcizë, nuk ka katran", theksoi Kyupev.

Aude Ministria e Ekonomisë mbeten në pretendimin e tyre se produkti duhet të marrë vendim nga Ministria për regjistrim në regjistra. Nëse nuk është regjistruar në regjistër, nuk guxon të hidhet në treg në vend.

Neni 3 i Ligjit për duhanin, produktet e duhanit dhe produktet e ngjashme rendit këto kategori saktësisht:Produktet e duhanit janë produktet e përgatitura nga duhani për pirjen e duhanit, duhanin për përtypje, duhanin snuff dhe duhanin jo të djegshëm, dheProduktet vendase janë produkte të lidhura me produktet e duhanit, cigaret elektronike, kontejnerët e rimbushur, lëngjet që përmbajnë nikotinë dhe produkte të ngjashme me produktet e duhanit, të cilat janë bërë nga materiale bimore (bimore).

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës