Komuniteti hebre do të kontrollojë nëse shtëpia e klubit "Ivan Mihailov" dikur ishte pronë e një familjeje hebreje

Qendra e Kulturës “Ivan Mihajlov” në Manastir
Foto: Facebook/Qendra Kulturore "Ivan Mihajlov" - Manastir

Komuniteti hebre njoftoi se kanë filluar një procedurë në kadastrën e Manastirit për të verifikuar nëse shtëpia në të cilën ndodhet klubi kulturor bullgar “Ivan Mihailov” në Manastir dikur ka qenë në pronësi të një familjeje hebreje të dëbuar.

Ata thonë se kjo procedurë do të zgjasë 7 ditë dhe është nisur pas një reportazhi të publikuar nga televizioni kombëtar gjerman, në të cilin bëhet e ditur se qendra kulturore bullgare në Manastir ndodhet në shtëpinë e një familjeje hebreje e cila është deportuar gjatë shek. Lufta e Dyte Boterore.

Video e ditës